MSI:n tutkimusprioriteetit 2014–2016

Yksi markkinoinnin tutkimuskentän instituutioista, Marketing Science Institute (MSI), on julkaissut uudet tutkimusprioriteetit. Noin 2–3 vuoden välein julkaistava listaus nostaa esiin maailman johtavien yritysten ja tutkijoiden näkemyksiä siitä, mitkä ovat keskeisimpiä tutkimuksen kohteita tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa. Nämä prioriteetit toimivat laajasti konferenssien tutkimusteemojen määrittäjinä, tutkimusrahoituksen ohjureina sekä vaikuttavat myös kansainvälisten journaleiden julkaisupolitiikkaan. Markkinoinnin opiskelijoille MSI:n tutkimusprioriteetit voivat tulla tutuksi graduvaiheessa, kun omaa aihetta pohditaan suhteessa näihin prioriteetteihin.


Lähde: http://www.msi.org/research/2014-2016-research-priorities/


Uudessa prioriteettilistauksessa nousevat esiin tutut asiakasosaamisen teemat kuten esimerkiksi asiakasymmärrys, asiakasdata ja siihen liittyvä analytiikka sekä asiakasarvo. Monet teemat ovat otsikkotasolla varsin yleisiä, mutta tarkasteltaessa niiden yksityiskohtaisempia kuvauksia, uuden tutkimustiedon tuottamisen tarpeellisuus täsmentyy.

Olisi esimerkiksi tärkeätä ymmärtää entistä paremmin, millaista uutta kuluttajakäyttäytymistä liittyy monikanavaisuuteen ja siihen, että kuluttajat käyttävät entistä enemmän esimerkiksi tablet-tietokoneita osana TV-ohjelmien kulutuskokemusta? Tai miten kvalitatiivisia ja kvantitatiivisia tutkimusmentelmiä voitaisiin paremmin yhdistää, jotta voidaan ymmärtää paremmin kokonaisvaltaista kulutuskokemusta? Tai millaisilla menetelmillä voidaan luoda parempaa asiakasymmärrystä sosiaalisessa mediassa syntyvästä asiakasdatasta? Miten yrityksen yhteiskuntavastuu vaikuttaa kuluttajan päätöksentekoprosessiin?

Vaikkakin strategiseen markkinointiin, markkinointiviestintään, asiakassuhteisiin, asiakkaiden ja kuluttajien käyttäytymiseen tai vaikkapa brändiyhteisöihin liittyvää tutkimustietoa on jo valtavasti saatavilla, muuttuva maailma luo jatkuvasti uusia tutkimusaukkoja ja -mahdollisuuksia. Se pitää markkinoinnin pelikentänkin mielenkiintoisena ja kehittyvänä.


Kommentit